השאירו פרטים ואנו נחזור אליכם בהקדם
התקשר עכשיו: 050-8675670

המוצר נוסף לסל הקניות:

המשך קניה באתר
לסל קניות
top

יינות מיוחדים

סינון

מיין לפי מחיר

טווח מחירים

טווח מחירים

טיפים חשובים לשמירה על יינות מיוחדים בבית

לאחר שרכשתם יינות מיוחדים, המשימה הבאה שלכם תהיה לשמור על היינות כמו שצריך בכדי לשמור איכותם. זוהי עשויה להישמע כמו פרוצדורה לא פשוטה, שכן לרוב האנשים אין מרתפי יינות בבית. אך אנו נציג בפניכם את הטיפים החשובים ביותר, טיפים שיסייעו לכם לשמור על היינות האיכותיים שרכשתם. השקעתם לא מעט כסף ולא מעט מאמץ בבחירת היין המושלם, אין שום סיבה שתזרקו את כל העבודה הקשה לפח. יש לכם הזדמנות לשמר את העבודה הקשה, ולדעת כי בכל פעם שתגישו לאורחים שלכם את היין – הם יבינו מיד כי מדובר על יין שנשמר כמו שצריך.

תאחסנו את בקבוקי היין במקום מוצל וקריר

אם יצא לכם לבקר במרתפי יינות, ככל הנראה הבנתם כי מדובר על מקומות קרירים ומוצלים. השאיפה שלכם היא למצוא בבית אזור מוצל וקריר שבו תוכלו לאחסן את היין לאורך זמן. הטמפרטורה המומלצת אמורה לנוע בין 12-16 מעלות צלסיוס. החדשות הטובות הן שכמעט כל פינה שהיא מוצלת אמורה להגיע לטמפרטורה הזאת בקלות. זוהי אחת מהסיבות שבגינן לא מעט אנשים שומרים על אותם יינות מיוחדים בארונות, כך המקום יהיה גם מוצל וגם קריר באופן מוחלט.

תדאגו לשמור על טמפרטורה אחידה

אחרי שאמרנו כמה חשוב לאחסן יינות מיוחדים במקומות מוצלים וקרירים, צריך לציין גם כי מוטב שהמקום יהיה בעל טמפרטורה אחידה. כי שינויי טמפרטורה באופן תדיר עשויים לגרום לכך שהיין ייפגם, והאיכות שלו לא תהיה אידיאלית כמו שככל הנראה חשבתם בתחילת הדרך. ברגע שהטמפרטורה במקום האחסון מתחילה לעלות, הנוזל עצמו מתרחב דרך שעלול להביא להיחלצות של הפקק. מנגד כאשר הטמפרטורה במקום האחסון מתחילה לרדת, נוצרות פעולות שונות שעשויות להזיק ליין ולפגום בצורה קריטית באיכות שלו – דבר שכמובן תנסו שלא יקרה.

אל תטלטלו את היין ותשאירו אותו בשכיבה

כאשר אתם קונים יינות מיוחדים, עליכם לקחת בחשבון כי יש לא מעט אלמנטים שאתם מוכרחים לשים אליהם לב. אסור שהיין שאותו אתם מאחסנים יעבור טלטול, זוהי הסיבה שמוטב לרכוש יין ישראלי שנוצר בישראל ולא יין שיוצר במדינה זרה. הטלטול פוגם באיכות של היין, אפילו אם מדובר על בקבוקי יין ממותגים. בנוסף מוטב להשאיר את היין בשכיבה ולא בעמידה, ברגע שהיין שוכב נמנעת כניסה של חמצן אל תוך הבקבוק – החמצן פוגם גם הוא באיכות של היין ומביא לשחיקתו האיטית אך המתמדת.